1964-ben született Budapesten.

1982-ben, érettségi után felvételt nyert a Dominó Pantomim Együttes stúdiójába, ahol egy évig tanulta mestersége alapjait, majd szerepet kapott az együttes Salome című produkciójában.

1983 őszén már, mint hivatásos pantomimművész, egyik volt tanárával, Tímár Tamással megalapították a Pingvin Pantomim Együttest. A kétszemélyes társulat rövid időn belül ismertté vált, jelentős sikereket értek el itthon és külföldön egyaránt. A műfaj utánpótlása végett pantomim stúdiót indítottak.

1987-ben mutatta be első önálló pantomim estjét Pantomix címmel, mellyel megkezdte szóló pantomimművészi pályafutását. Munkájának a VSZM Közösségi Ház adott otthont, ahol az alkotó munka mellett pantomimet oktatott.

1988-ban kezdett el dolgozni a Budapesten működő Artus színházzal. A Goda Gábor vezette társulattal folytatott munka erős inspiráló hatással volt későbbi önálló produkcióira. Ez idő óta foglalkozik modern tánctechnikákkal, afrikai tánccal és az alternatív színházi törekvésekkel, melyeket alkotó munkája során azóta is felhasznál.

Goda Gáborral és Mándy Ildikóval együtt megbízást kapott mozgásoktatásra a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ahol egy évég tanított. 

Ugyanebben az évben alapította meg Sólyom Tamás zenésszel a Tenyérpódiumot, kamara jellegű, igényes gyermekműsorok létrehozását tűzve ki célul. 

1990-ben került bemutatásra második önálló darabja Pisztrángötös, avagy A sükethalász és a tenger címmel, illetve egy rövidebb önálló, performance jellegű műve, az Új születés.

Ebben az évben Sopronba költözik, ott folytatja pályafutását.

1991-ben készül el az Artus egyik legsikeresebb és legemlékezetesebb darabja, a Turul, mely 111 előadást ért meg. Méhes Csaba a darabban nyújtott alakításáért 1993-ban, Kairóban az Experimentális Színházak Fesztiválján a „Legjobb férfi színész” díjat, 1999-ben pedig a veszprémi II. Magyar Kortárs Tánc és Mozgásművészeti Fesztivál „Legjobb színész” díját nyerte el.

1992-ben viszi színpadra Fregoli című darabját.

1993-ban meghívást kap a Frankfurtban megrendezett 2. United Slapstick Comedy Award-ra, ahol „A Pisztráng” című jelenetével a 2. Díjat nyeri el. A vendégszereplésnek és a sikernek köszönhetően ettől kezdve számos nyugat-európai meghívásnak tesz eleget, minden évben fellép Németország egy-egy neves varietészínházának színpadán (ld.: Varieték) 

Diamond & Layton, angol komikusokkal megalakítják a United Slapstic Show-t, mellyel hét éven át több turnén vesznek részt Európa szerte.

1994-ben az Artus három tagjával részt vett egy három hónapos projectben Új-Zélandon, melynek keretében új-zélandi táncosokkal együttműködve létrehoztak egy közös produkciót Human Garden címmel. Az alkotómunkát másfél hónapos új-zélandi turné követte, melynek keretében workshopokat is tartottak különböző művészeti iskolákon.

Méhes ugyanez év októberében kezdett tanítani színpadi mozgást és táncot a soproni Petőfi Színház színitanodájában.

1995-ben hívja életre a KAS Színházat, s vele együtt a KAS Alapítványt, melynek legfőbb feladata az alternatív színházak és a kortárs művészetek bemutatása, népszerűsítése, támogatása Sopronban és környékén, továbbá a város ifjúsága kulturális életének felpezsdítése és bővítése. A színház öt sikeres évet élt meg, működéséhez köthető a Sopron egyik legsikeresebb, legtöbb művészt és nézőt megmozgató utcaszínházi fesztiválja, a Nemzetközi Csodabogár Fesztivál is.

Méhes megalapítja Hargitai Gáborral a kétszemélyes MÉHEK formációt, egy afrikai zenén és abszurd dalokon alapuló, elsősorban utcaszínházi produkció létrehozására.

1996-ban bemutatja Robinson Torzó c. darabját, melyben partnere Sólyom Tamás volt.

Elindítja a KAS Színház Mozgásszínházi Műhelyét.

Ugyanebben az évben zenészként kapcsolódik be a soproni Kvintesszencia Régizene Együttes munkájába.

1997-ben Fregoli c. előadásával Mexikóban turnézik, többek között a Guanajuato-i Nemzetközi Színházi Fesztiválon szerepel nagy sikerrel.

1998-tól kezdve munkájának jelentős részét külföldi utak, vendégszereplések alkotják. Egész estés darabjaival lép fel Európa szerte, továbbra is kedvelt komikusa Németország számos varietészínházának. Több meghívást kap külföldi televíziók különböző szórakoztató show műsoraiba.

2000-ben Jancsó Miklós „Anyád! A szúnyogok” című filmjében kap epizódszerepet.

2002-ben a budapesti Baltazár Színházzal működik együtt, s ez a munkakapcsolat később is megmarad.

2003 májusában az Alternatal Alapítvány felkéri az alapítvány által rendezett Születés Hete országos rendezvénysorozat nagyszabású záróeseményének, Gálájának a megrendezésére, melyet a budapesti Millenáris B csarnokában valósítanak meg.

Ez évben jelenik meg a Méhek első CD-je, mely az öt éve kazettán megjelent albumuknak bővített változata.

2004-ben megalakul a Méhek öttagú produkciója a soproni Strokes ütőegyüttes tagjainak közreműködésével. Ez évtől kezdve a Méhek eme formációja a Sziget Fesztivál állandó, visszatérő, nagy sikerű résztvevője.

2005 őszén visszaköltözik Budapest közelébe, Pilisszentlászlóra. Újra dolgozni kezd az Artus-szal.

Megkezdi Bothmer gimnasztika tanulmányait a magyarországi Waldorf képzés keretein belül, melyről négy év után diplomát szerez.

Seregi Viktóriával egy kortárs táncdarabot hoznak létre Lully élete címmel.

2006-ban egy tíz részes némafilm sorozatot forgat a Duna Televízió felkérésére.

Új gyermekműsort állít össze Mimóka címmel.

Szerepet kap a Bolyki Brothers által fémjelzett Dr. Bubó című musical-ben.

2007-ben a Brass in the Five zenekarral élőzenés-pantomimes gyermekműsort készít Brass Cirkusz címmel, mely egy tervezett gyermekműsor sorozat első része. A darab díjat nyer az Új Színház által kiírt „Kőfal” című pályázaton.

Kísérleti munkába fog Ernst Süssel, Ernst Süss koncepciója alapján Movi(e)ng Dance címmel.

Részt vesz az Artus két új darabjában, mely ugyanazon téma, a Piroska és a farkas c. mese felnőtteknek illetve gyermekeknek szóló változata Farkasok társasága ill. A farkasfalka és a lány címmel.

Méhes meghívást kap Kanadába, a világhírű, a Just for Laughs Comedy Festival gálaműsorába.

2008-ban a Budapest Fringe Fesztiválon a Brass Cirkusz című előadás elnyeri a Szakmai zsűri nagydíját, és a Gyermekzsűri Különdíját.

Bekapcsolódik az évente megrendezett Waldorf Cirkusztábor munkájába.

2009-ben a Budapesti Tavaszi Fesztivál felkérésére, és segítségével készül el a második Méhes - Brass in the five produkció, az Irány Rio!. A darab a 2009. évi Fringe+ Fesztivál két különdíját nyeri el, az előadást a megújult Thália Színház repertoárjára veszi.

2010-ben Gold Bea közös munkára kéri fel, s mint alkotótársak készítik el a Vég Veled c. darabot

Az előadás Szakmai és Közönségdíjat nyer a 2011-ben megrendezett Veszprémi Összművészeti Fesztivál – A tánc fesztiválja c. rendezvényén.

2011-ben készül el a Rézerdő lakói című gyermekelőadás, melyet ismét a Brass in the Five kvintettel közösen hoznak létre a tatabányai Jászai Mari Színház felkérésére.

2012 február-márciusában a Centrál Színház felkérésére a színházban bemutatott Black Comedy (Peter Shaffer) című bohózat mozgástervezője, koreográfusa.

Szoros együttműködésbe kezd a Bohócok a Láthatáron ( www.bohocokalathataron.hu ) társulattal. Részt vesz az Irány Alaszka c. darab rendezésében, workshopokat tart és művészeti tanácsadást végez az együttesnél.

 

2013 tavaszán felkérést kap a Bóhócok a Láthatáron társulat Űr Zűr c. darabjának rendezésére.

Közös munkába kezd Alexey Mironov ( www.mironovcomedy.de ) orosz pantomimes-komikussal.

A Brass in the Five zenekarral egy kisebb németországi turnén nagy sikereket aratnak.

 

 

 

2014-től rendszeresen lép fel szólóestjével illetve a Brass in the Five-val közös darabjaival a Thália Színház stúdiószínpadain.

Ez évben a Thália Humorfesztiválon A Pisztráng – pácban, körettel című „best of Méhes” összeállításával elnyeri a „Legjobb Kabaré Előadó” díjat.

Közös munkába kezd a budapesti Freak Fusion Társulattal, egy újcirkuszi produkció létrehozásával.

 

2015 elején a Brass in the Five-val a két évvel ezelőtti turnét a sikerre való tekintettel megismétlik.

Felkérést kap az Utcaszak társulattól egy közös munkára.

A Méhek megalakulásának 20. évfordulója alkalmából létrehívja a MÉHEXX együttest.

Meghívást kap az RTL Klub Hungary’s Got Talent műsorába.

 

2016-ban ismét tanít a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Házigazdája és műsorvezetője „A Bűvészet Mesterei – Lássuk a Lehetetlent!” c. produkciónak, melyben Magyarország legkiválóbb bűvészeivel, illuzionistáival együtt lép színpadra.

Meghívást kap az RTL Klub televízió Hungary’s Got Talent című műsorában való részvételre.

Budapesten a Fővárosi Nagycirkusztól felkérést kap a legújabb produkció, a Lúdas Matyi egy szerepére (r. Fekete Péter).

 

2017 márciusában Odessában, a nemzetközi hírű 7. Comediada Clown and Mime Festivalon elnyeri a fesztivál nagydíját a Grand Prix díjat.

 

A Fővárosi Nagycirkusz és a Baross Imre Artistaképző iskola keretein belül újonnan indított Clow/Bohóc Képzés vezető tanára.

 

 

 

MUNKÁK:

1983 SALOME – Domino Pantomim Együttes
MIM ARZENÁL – Pingvin Pantomim Együttes
1984 VAKÍTÓ ÉJSZAKA – Pingvin Pantomim Együttes
1987 PANTOMIX – szóló
KÉPES PANTOMIMTÖRTÉNET – szóló (ismeretterjesztő program)
1988 PIKTOMOTIVÁCIÓS MINIMÁLVARIÁCIÓK / OPPENING
SÉTÁLÓ ANGYAL – Artus
T. TZARA: GÁZSZÍV – Artus
A MESTERSÉGEK CSODÁLATOS VILÁGA – Tenyérpódium 
SZÍVEMBEN VOLNA HÁZAD… – Tenyérpódium 
AZ IGAZI MIKULÁS – Tenyérpódium 
1989 ÁLLATI DOLGOK – Tenyérpódium 
KONTRASZT – szóló 
1990 ALVAJÁRÓK – Artus
ÚJ SZÜLETÉS – szóló 
PISZTRÁNGÖTÖS AVAGY A SÜKETHALÁSZ ÉS A TENGER – szóló
1991 TURUL – Artus
1992 FREGOLI – szóló 
1993 GYÖNGYKÁNON – Artus
A TÜKÖR ÉS A MASZK – táncfilm – Artus-Fríz produkció
1994 HUMAN GARDEN – Artus + Human Garden (N.Z.)
1995 TŰZFAL – Artus 
MÉHEK - Méhek
1996 ROBINSON  TORZÓ - Méhes
1999 ANYÁD! A SZÚNYOGOK – Jancsó Miklós filmje
2002 EINSTEIN ÁLMOK – Artus
2003 KÁIN KALAPJA – Artus
SZÜLETÉS HETE GÁLAMŰSOR – önálló rendezés
2005 LULLY ÉLETE – r.: Seregi Viktória
2006 MIMÓKA – szóló (gyermek pantomim műsor)
NATÚR ÚR – burleszkfilm sorozat, Duna TV
DR. BUBÓ – Bolyki Brothers musical
2007 FARKASOK TÁRSASÁGA – Artus
A FARKASFALKA ÉS A LÁNY – Artus
MOVI(E)NG DANCE – kísérleti munka Ernst Süss koncepciója alapján
BRASS CIRKUSZ – gyermekműsor a Brass int he Five rézfúvós kvintettel
2008 RITMUS CIRKUSZ – a Fővárosi Nagycirkusz formabontó műsora
2009 IRÁNY RIO! – színházi est a Brass int he Five rézfúvós kvintettel
2010 VÉG VELED – kortárs mozgásszínház Gold Beával
2011 A RÉZERDŐ LAKÓI – gyermekelőadás a Brass int he Five rézfúvós kvintettel 

Díjak:

1993 2.United Slapstick Comedy Award – Frankfurt 2. díj
1993 Experimentális Színházak Fesztiválja – Kairo -  „Legjobb Férfiszínész” díj
1999 II. Magyar Kortárs Tánc és Mozgásművészeti Fesztivál – Veszprém  - „Legjobb színész” díj
2007 a BRASS CIRKUSZ c. produkció a budapest Új Színház által kiírt „Kőfal” pályázat díjazottja
2008 a Budapest Fringe Fesztiválon a BRASS CIRKUSZ c. produkció elnyeri a Szakmai Zsűri Nagydíját és a Gyerekzsűri Különdíját
2009 az IRÁNY RIO! c. produkció a Budapesti Fringe Fesztivál két díját nyeri el
2011 A Budapesti Fringe Fesztiválon két különdíjat nyer a Brass int he Five-val készített utcaszínházi produkció, az Utcai Hu-Morzsák
Veszprémi Összművészeti Fesztivál – A tánc fesztiválja: Vég Veled című, Gold Beával közösen készített darabja Szakmai és Közönségdíjat kap 

Vendégszereplések a nagyvilágban:

Szóló utak:

Ausztria, Ausztrália, Albánia, Belgium, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Horvátország, Kanada, Litvánia, Mexikó, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Szíria, Szlovákia, Szlovénia, Tunézia

Utak az Artussal:

Anglia, Ausztria, Belgium, Egyiptom, Franciaország, Hollandia, Németország, Olaszország, Románia, Svájc, Tunézia, Új-Zéland, Ukraina

Varieték, cirkuszi munkák:

1994 Tigerpalast Varieté – Frankfurt 
1995 Friedrichsbau Varieté – Stuttgart 
1996 Neues Theater – Frankfurt-Höchst
1997 Tigerpalast Varieté – Frankfurt 
1998 Altes Theater – Heilbronn 
1999 Starclub Varieté – Kassel
2000 Kristalpalast Varieté – Leipzig, Starclub Varieté – Fulda 
2001 GOP Varieté – Essen, GOP Varieté – Bad Oeynhausen
2002 GOP Varieté – Hannover, „Créme Frech” Tour – Germany, Starclub Varieté – Kassel 
2003 Starclub Varieté – Fulda, GOP Varieté – Essen, Apollo Varieté – DüsseldorfŰ2004 Apollo Varieté – Düsseldorf
2008 Fővárosi Nagycirkusz – Budapest
2011 Da Capo Varieté – Darmstadt 

Televíziós szereplések:

MTV1, MTV2, RTL CLUB, BUDAPEST TV, FIX PONT TV,
3SAT (D), WDR (D), TV5 (F), SIC (P)